Utjecaj giberlinske kiseline na broj korjenova i prinos batata (CROSBI ID 361010)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Pilat, Dražen
Ban, Dean
hrvatski
Utjecaj giberlinske kiseline na broj korjenova i prinos batata
U radu je prikazan utjecaj giberlinske kiseline na prinos i broj korijena dvije sorte (crvene i žute pokožice) batata. Giberlinska kiselina imala je pozitivan utjecaj na prinos zadebljlih korijenova. Kod crvene sorte ukupan prinos korijenova se povećao za 40, 00 % a kod žute za 3, 40 %. Na osnovu ovih rezultata može se preporučiti korištenje giberlinske kiseline kod uzgoja crvene sorte batata u svrhu povećanja prinosa, dok kod žute sorte za sad se ne preporučuje jer tretiranje nije dalo značajne rezultate. Giberlinska kiselina nema značajan utjecaj na povećanje broja korjenova po biljci kod žute sorte ali pozitivan utjecaj ima na crvenoj sorti u smanjenju broja netržnih korijenova.
Ipomea batatas (L.) Lam.; crni PE malč; hormon; sorte; mikoriza
nije evidentirano
engleski
nema ga
nije evidentirano
Nema ih
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22
19.06.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veleučilište u Rijeci
Poreč