Kriteriji izbora kartonskih materijala za ambalažu prehrambenih proizvoda (CROSBI ID 361071)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Tadijanović, Mia
Lozo, Branka
Jamnicki, Sonja
hrvatski
Kriteriji izbora kartonskih materijala za ambalažu prehrambenih proizvoda
Cilj ovog diplomskog rada je pokazati značaj odabira kartonskih ambalažnih materijala i pakiranja u svrhu održavanja kvalitete prehrambenih proizvoda i njihovoj sigurnoj distribuciji do potrošača. Funkcija ambalaže je zaštita upakiranog prehrambenog proizvoda od vanjskih utjecaja, skladišno-transportna funkcija, prodajna i uporabna funkcija. Prema vrsti ambalaža može biti papirna i kartonska, a koriste se različite vrste papira i kartona. U odabiru papirnih i kartonskih materijala za pakiranje namirnica, treba uzeti u obzir brojne kriterije i propise. Možda najbitniji od njih je potencijalni učinak na kakvoću i sigurnost upakiranog proizvoda, a uvjetovan je migracijom tvari iz ambalaže na dodirnu površinu hrane.
Papir; Karton; Ambalaža; Interakcija; Migracija
nije evidentirano
engleski
Criteria for the selection of cardboard materials for food packaging
nije evidentirano
Paper; Paperboard; Packages; Interaction; Migration
nije evidentirano
Podaci o izdanju
53
29.03.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet
Zagreb