Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kriteriji izbora kartonskih materijala za ambalažu prehrambenih proizvoda (CROSBI ID 361071)

Ocjenski rad | diplomski rad

Tadijanović, Mia Kriteriji izbora kartonskih materijala za ambalažu prehrambenih proizvoda / Lozo, Branka (mentor); Jamnicki, Sonja (neposredni voditelj). Zagreb, Grafički fakultet, Zagreb, . 2010

Podaci o odgovornosti

Tadijanović, Mia

Lozo, Branka

Jamnicki, Sonja

hrvatski

Kriteriji izbora kartonskih materijala za ambalažu prehrambenih proizvoda

Cilj ovog diplomskog rada je pokazati značaj odabira kartonskih ambalažnih materijala i pakiranja u svrhu održavanja kvalitete prehrambenih proizvoda i njihovoj sigurnoj distribuciji do potrošača. Funkcija ambalaže je zaštita upakiranog prehrambenog proizvoda od vanjskih utjecaja, skladišno-transportna funkcija, prodajna i uporabna funkcija. Prema vrsti ambalaža može biti papirna i kartonska, a koriste se različite vrste papira i kartona. U odabiru papirnih i kartonskih materijala za pakiranje namirnica, treba uzeti u obzir brojne kriterije i propise. Možda najbitniji od njih je potencijalni učinak na kakvoću i sigurnost upakiranog proizvoda, a uvjetovan je migracijom tvari iz ambalaže na dodirnu površinu hrane.

Papir; Karton; Ambalaža; Interakcija; Migracija

nije evidentirano

engleski

Criteria for the selection of cardboard materials for food packaging

nije evidentirano

Paper; Paperboard; Packages; Interaction; Migration

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53

29.03.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Grafička tehnologija