Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka (CROSBI ID 331790)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šuvak, Ivana Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka / Piližota, Vlasta (mentor); Nedić Tiban, Nela (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Šuvak, Ivana

Piližota, Vlasta

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka

Značajke suvremene prehrane su kontinuirano povećanje kakvoće, trajnosti i ispravnosti prehrambenih proizvoda za uporabu, osobito svježeg voća i povrća. Cilj ovog rada bio je ispitati mogućnost primjene askorbinske kiseline, limunske kiseline, kalcijevog klorida i natrij heksametafosfata, odnosno njihove kombinacije (djelovanja) na sprječavanje promjene boje svježe narezanih krušaka sorte Packhams Triumph. Rezultati obrade ukazuju na pozitivan utjecaj obrade krušaka spomenutim otopinama na zadržavanje nativne boje, odnosno produženje trajnosti minimalno procesiranih krušaka.

natrij heksametafosfat; minimalno procesirane kruške; enzimsko posmeđivanje

nije evidentirano

engleski

Use of sodium hexametaphosphate in reducing browning of minimally processed pears

nije evidentirano

sodium hexametaphosphate; minimally processed pears; enzymatic browning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61

19.05.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija