Tehnologija uzgoja rajčice (Lycopersicon esculentum Mill.) na području Splita i okolice (CROSBI ID 362113)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Moranduzzo, Bruno
Batelja Lodeta, Kristina
hrvatski
Tehnologija uzgoja rajčice (Lycopersicon esculentum Mill.) na području Splita i okolice
Rajčica (Lycopersicon esculentum Mill.) je vrlo rasprostranjena namirnica te je na desetom mjestu u proizvodnji hrane. Od ukupne proizvodne površine povrća u Hrvatskoj, na 10% površine se proizvodi rajčica s time da je glavnina proizvodnje u Dalmaciji. U radu se detaljno opisuje tehnologija uzgoja u zaštićenom prostoru kao i na otvorenom s osvtom na uzgoj karakterističn za područje Splita i okolicu. U radu su detaljno obrađene najčešće bolesti i štetnici rajčice
rajčica; Splitsko područje; uzgoj
nije evidentirano
engleski
Technology of growing tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) in Split and surrounding area
nije evidentirano
Tomato; growing; Split area
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
20.09.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Splitu
Split