Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ratarstvo I. dio (CROSBI ID 7857)

Autorska knjiga | udžbenik

Pospišil, Ana Ratarstvo I. dio. Čakovec: Zrinski, 2010

Podaci o odgovornosti

Pospišil, Ana

hrvatski

Ratarstvo I. dio

Udžbenik je opsega 221 stranice, sadrži 49 tablica i 119 slika u boji. Podijeljen je u 4 poglavlja (Strne žitarice, Prosolike žitarice i heljda, Zrnate mahunarke i Korjenasto-gomoljaste kulture) te obuhvaća problematiku proizvodnje 14 najvažnijih ratarskih kultura u Republici Hrvatskoj i svijetu: pšenica, ječam, raž, tritikale, zob, kukuruz, sirak, proso, riža, heljda, soja, lupine, bob i krumpir. Opisani su njihova gospodarska važnost, morfološka i biološka svojstva, porijeklo, rasprostranjenost, botanička sistematika, agroekološki uvjeti za proizvodnju i tehnologija proizvodnje.

ratarstvo; udžbenik

nije evidentirano

engleski

Crops production I. part

nije evidentirano

crop production; book

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Čakovec: Zrinski

2010.

978-953-155-114-4

221

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)