Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina (CROSBI ID 331876)

Ocjenski rad | diplomski rad

Prpić, Stela Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina / Piližota, Vlasta (mentor); Nedić Tiban, Nela (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Prpić, Stela

Piližota, Vlasta

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina

Svježe voće i povrće podliježe velikom broju negativnih promjena jer se i nakon branja odvijaju kemijski i biokemijski procesi, te se nastoji očuvati što je moguće duže na različite načine. Rad je usmjeren ka rješavanju problema posmeđivanja povrća i to korijena peršina (svježeg i sušenog), primjenom inhibitora posmeđivanja kao što su sulfiti, natrij klorid i peroksioctena kiselina.

peršin; enzimsko posmeđivanje; sušenje

nije evidentirano

engleski

Control of browning in fresh and dried root of parsley

nije evidentirano

parsley; enzymatic browning; drying

nije evidentirano

Podaci o izdanju

69

14.04.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija