Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold (CROSBI ID 331881)

Ocjenski rad | diplomski rad

Horvat, Melita Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold / Piližota, Vlasta (mentor); Nedić Tiban, Nela (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Horvat, Melita

Piližota, Vlasta

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold

Voće i povrće ima posebnu važnost u normalnoj, zdravoj prehrani. Ta važnost proizilazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti temeljene ponajprije na biološkoj, a manje na energetskoj vrijednosti. Rad obuhvaća praćenje promjene boje jabuka sorte Jonagold obrađenih otopinama sulfita, askorbinske kiseline, limunske kiseline u kombinaciji sa askorbinskom kiselinom, te peroksioctene kiseline tijekom određenog vremena kao i određivanje kemijskog sastava jabuka(u svježem i sušenom obliku).

Jonagold; jabuke; sušenje; posmeđivanje

nije evidentirano

engleski

Control of browning in fresh and dried Jonagold apples

nije evidentirano

Jonagold; apples; drying; browning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

73

14.04.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija