Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold (CROSBI ID 331881)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Horvat, Melita
Piližota, Vlasta
Nedić Tiban, Nela
hrvatski
Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold
Voće i povrće ima posebnu važnost u normalnoj, zdravoj prehrani. Ta važnost proizilazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti temeljene ponajprije na biološkoj, a manje na energetskoj vrijednosti. Rad obuhvaća praćenje promjene boje jabuka sorte Jonagold obrađenih otopinama sulfita, askorbinske kiseline, limunske kiseline u kombinaciji sa askorbinskom kiselinom, te peroksioctene kiseline tijekom određenog vremena kao i određivanje kemijskog sastava jabuka(u svježem i sušenom obliku).
Jonagold; jabuke; sušenje; posmeđivanje
nije evidentirano
engleski
Control of browning in fresh and dried Jonagold apples
nije evidentirano
Jonagold; apples; drying; browning
nije evidentirano
Podaci o izdanju
73
14.04.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek