Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom (CROSBI ID 363023)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kušec, Tomislav Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom / Uher, Darko (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Kušec, Tomislav

Uher, Darko

hrvatski

Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom

Tijekom godine (2007./2008.) utvrđivana su najvažnija agronomska svojstva novih genotipova ozimog graška u smjesi sa pšenicom cv. Sana. Prije sjetve izvršena je predsjetvena bakterizacija sjemena graška sa sojem Rhizobium leguminosarum bv. viciae 1001 i sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26 iz zbirke Zavoda za mikrobiologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno najveći broj kvržica utvrđen je na korijenu kultivara Maksimirskog ranog bakteriziranog sa sojem R. leguminosarum bv. viciae 1001 (45 kvržica/biljci). Prosječni prinosi zrna graška iznosili su od 2826 kg/ha (kontrola) do 3349, 5 kg/ha (bakterizacija sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26). Ukupno najveći sadržaj sirovih bjelančevina utvrđen je kod kultivara Ozimi Šampion bakteriziranog sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26 (249, 5 g/kg).

bakterizacija; soj; kultivar graška; prinos; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Agronomic properties of new winter pea genotypes in mixtures with wheat

nije evidentirano

inoculated; strain; genotype of pea; yield; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

16.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)