Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica (CROSBI ID 570794)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Troha, Ferdinand ; Karlović, Sven ; Jezek, Damir ; Mendel Troha, Višnja
hrvatski
Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica
Analizom su obuhvaćene tri kulenove seke, dvije trajne konjske kobasice, jedna trajna kobasica od goveđeg mesa. Razlike u teksturalnim svojstvima posljedica su različitog sirovinskog sastava. Analiza je pokazala prilično dobru homogenost u dobivenim vrijednostima za tvrdoću, elastičnost i rad potreban za žvakanje, kako unutar samih salama, tako i prilikom međusobne usporedbe. Određena odstupanja kao posljedica proizvodnog procesa i samog sastava postoje, te je usporedbom određena najkvalitetnija salama iz aspekta njezine teksture. Boja svih ispitivanih kobasica zadovoljava kriterije potrošača, pri čemu su analizirane razlike u boji kao i da li se čitav spektar nalazi unutar predviđenih granica.
teksturalna svojstva; trajne kobasice; tvrdoća; elastičnost; adhezivnost
nije evidentirano
engleski
Analysis of Text Features in Slowly Fermented Permanent Sausage
nije evidentirano
textural properties; permanent sausages; hardness; elasticity; adhesiveness
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1469-1473.
2010.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on: Regional Development - Proceedings
Katalinić, B.
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna
978-953-7744-06-9
Podaci o skupu
2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on :regional development
predavanje
03.09.2010-03.09.2010
Požega, Hrvatska