Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Agronomska svojstva novih kultivara ozimog krmnog graška (CROSBI ID 363407)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Rajn, Zdenkica Agronomska svojstva novih kultivara ozimog krmnog graška / Uher, Darko (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Rajn, Zdenkica

Uher, Darko

hrvatski

Agronomska svojstva novih kultivara ozimog krmnog graška

Tijekom godine (2008./2009.) utvrđivana su najvažnija agronomska svojstva novih genotipova ozimog graška u smjesi sa pšenicom cv. Sana. Prije sjetve izvršena je predsjetvena bakterizacija sjemena graška sa sojem Rhizobium leguminosarum bv. viciae 1001 i sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26 iz zbirke Zavoda za mikrobiologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno najveći broj kvržica utvrđen je na korijenu kultivara Ozimi šampion bakteriziranog sa sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26 (45 kvržica/biljci). Prosječni prinosi zrna graška iznosili su od 2610 kg/ha (kontrola), do 2937 kg/ha (bakterizacija sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26). Ukupno najveći sadržaj sirovih bjelančevina utvrđen je kod kultivara Ozimi Šampion bakteriziran sa sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26 (259, 9 g/kg).

bakterizacija; soj; kultivar graška; prinos; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Agronomic properties of new genotypes winter pea

nije evidentirano

inoculated; strain; genotype of pea; yield; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

06.09.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)