Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe (CROSBI ID 744588)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Primorac, Ljijana ; Flanjak, Ivana Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 46..

Podaci o odgovornosti

Primorac, Ljijana ; Flanjak, Ivana

hrvatski

Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe

Uvod sadrži osnovne informacije o sigurnosti u laboratoriju i metodama uzorkovanja i pripreme uzoraka. Propisi obuhvaćaju sljedeće metode određivanja: određivanje vode sušenjem, određivanje količine mineralnih tvari, određivanje količine fosfora iz pepela, određivanje šećera volumetrijski po Luff-Schoorlu i HPLC metodom, određivanje masti po Soxhletu, određivanje škroba po Ewersu, određivanje bjelančevina po Kjeldahlu, određivanje askorbinske kiseline titracijom, određivanje vode i električne provodnosti meda, određivanje broja osapunjenja, određivanje kiselosti meda, određivanje gustoće mlijeka

kvaliteta hrane; sušenje; udio mineralnih tvari; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; askorbinska kiselina

nije evidentirano

engleski

Food Quality Control - Laboratory manual

nije evidentirano

food quality; moisture; ash content; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; DCP

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

46

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija