Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama (CROSBI ID 331964)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bauer, Sanja Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama / Piližota, Vlasta (mentor); Nedić, Nela (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Bauer, Sanja

Piližota, Vlasta

Nedić, Nela

hrvatski

Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama

Prilikom obrade plodova dolazi do mehaničkog oštećenja, mjenjanja osnovne strukture, koji dovode do promjena, bilo pozitivnih i/ili negativnih. Među negativnim promjenama koje najviše utječu na sam proces prerade voća i povrća je enzimsko posmeđivanje. U ovom radu je istraživana mogućnost primjene inhibitora (benzojeva kiselina, kalijev sorbat, monokalijeva sol 2, 5-dimerkapto-1, 3, 4-tiadiazola) u sprječavanju enzimskog posmeđivanja soka i komadića jabuke sorte Jonagold.

enzimsko posmeđivanje; jabuke; monokalijeva sol 2; 5-dimerkapto-1; 3; 4-tiadiazola

nije evidentirano

engleski

Control of browning in apple juice and diced apples

nije evidentirano

enzymatic browning; apples; monopotassium salt of 2; 5-dimercapto-1; 3; 4-thiadiazol

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

19.05.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija