Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama (CROSBI ID 331964)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Bauer, Sanja
Piližota, Vlasta
Nedić, Nela
hrvatski
Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama
Prilikom obrade plodova dolazi do mehaničkog oštećenja, mjenjanja osnovne strukture, koji dovode do promjena, bilo pozitivnih i/ili negativnih. Među negativnim promjenama koje najviše utječu na sam proces prerade voća i povrća je enzimsko posmeđivanje. U ovom radu je istraživana mogućnost primjene inhibitora (benzojeva kiselina, kalijev sorbat, monokalijeva sol 2, 5-dimerkapto-1, 3, 4-tiadiazola) u sprječavanju enzimskog posmeđivanja soka i komadića jabuke sorte Jonagold.
enzimsko posmeđivanje; jabuke; monokalijeva sol 2; 5-dimerkapto-1; 3; 4-tiadiazola
nije evidentirano
engleski
Control of browning in apple juice and diced apples
nije evidentirano
enzymatic browning; apples; monopotassium salt of 2; 5-dimercapto-1; 3; 4-thiadiazol
nije evidentirano
Podaci o izdanju
52
19.05.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek