Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Prirodni toksini: Toksini gljiva (CROSBI ID 43249)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Klapec, Tomislav Prirodni toksini: Toksini gljiva // Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani / Hengl, Brigita (ur.). Zagreb: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 26-26

Podaci o odgovornosti

Klapec, Tomislav

hrvatski

Prirodni toksini: Toksini gljiva

Poglavlje je usredotočeno na toksine gljiva koje se beru u prirodi i najčešći problemi nastaju zbog zamjene jedne, jestive vrste drugom, otrovnom. Najrelevatniji spojevi ove skupine (amatoksini, npr. α-amanitin) su po kemijskoj građi ciklični peptidi.

toksini gljiva

nije evidentirano

engleski

Natural toxins: Mushroom toxins

nije evidentirano

mushroom toxins

nije evidentirano

Podaci o prilogu

26-26.

objavljeno

Podaci o knjizi

Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani

Hengl, Brigita

Zagreb: Hrvatska agencija za hranu

2010.

978-953-55680-2-5

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija