izvor podataka: crosbi
✓
Prirodni toksini: Toksini gljiva (CROSBI ID 43249)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Klapec, Tomislav
Prirodni toksini: Toksini gljiva // Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani / Hengl, Brigita (ur.). Zagreb: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 26-26
Podaci o odgovornosti
Klapec, Tomislav
hrvatski
Prirodni toksini: Toksini gljiva
Poglavlje je usredotočeno na toksine gljiva koje se beru u prirodi i najčešći problemi nastaju zbog zamjene jedne, jestive vrste drugom, otrovnom. Najrelevatniji spojevi ove skupine (amatoksini, npr. α-amanitin) su po kemijskoj građi ciklični peptidi.
toksini gljiva
nije evidentirano
engleski
Natural toxins: Mushroom toxins
nije evidentirano
mushroom toxins
nije evidentirano
Podaci o prilogu
26-26.
objavljeno
Podaci o knjizi
Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani
Hengl, Brigita
Zagreb: Hrvatska agencija za hranu
2010.
978-953-55680-2-5
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove