Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju (CROSBI ID 364497)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Mrvčić, Kristina
Dobričević, Nadica
hrvatski
Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju
Kvaliteta svježih plodova rajčice (Lycopersicon esculentum Mill.)je definirana vanjskim karakteristikama (boja, oblik i veličina), te unutarnjim parametrima (suha tvar, topljiva suha tvar, ukupna kiselost, pH, količina NaCl, šećera i C-vitamina). Provedeno je testiranje hibridnih kultivara "cherry" rajčice "Sakura" i "Sweet Million" uzgojenih hidroponski na kamenoj vuni. rajčice su bile prihranjivane standardnom i povećanom koncentracijom dušika u hranjivoj otopini. Koncentracija dušika je povećana dodavanjem 50% više amonijeva nitrata nego u standardnoj otopini. Plodovi su analizirani u dva navrata tijekom plodonošenja. U laboratoriju su provedene kemijske analize kvalitete plodova: suha tvar(%), topljiva suha tvar (%), ukupna kiselost (% limunske kiseline), količina C-vitamina (mg/100g svježe tvari). Temeljem dobivenih rezultata možemo zaključiti da su plodovi "cherry" rajčice zadovoljavajuće kvalitete.
Lycopersicon esculentim Mill.; hidropon; kamene vuna; kvaliteta plodova
nije evidentirano
engleski
Chemical composition of soilless grown CHERRY tomato
nije evidentirano
Lycopersicon esculentum Mill.; hydropnics; rockwool; fruit quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22
17.06.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb