Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju (CROSBI ID 364497)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mrvčić, Kristina Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Mrvčić, Kristina

Dobričević, Nadica

hrvatski

Kemijski sastav plodova "CHERRY" rajčice u hidroponskom uzgoju

Kvaliteta svježih plodova rajčice (Lycopersicon esculentum Mill.)je definirana vanjskim karakteristikama (boja, oblik i veličina), te unutarnjim parametrima (suha tvar, topljiva suha tvar, ukupna kiselost, pH, količina NaCl, šećera i C-vitamina). Provedeno je testiranje hibridnih kultivara "cherry" rajčice "Sakura" i "Sweet Million" uzgojenih hidroponski na kamenoj vuni. rajčice su bile prihranjivane standardnom i povećanom koncentracijom dušika u hranjivoj otopini. Koncentracija dušika je povećana dodavanjem 50% više amonijeva nitrata nego u standardnoj otopini. Plodovi su analizirani u dva navrata tijekom plodonošenja. U laboratoriju su provedene kemijske analize kvalitete plodova: suha tvar(%), topljiva suha tvar (%), ukupna kiselost (% limunske kiseline), količina C-vitamina (mg/100g svježe tvari). Temeljem dobivenih rezultata možemo zaključiti da su plodovi "cherry" rajčice zadovoljavajuće kvalitete.

Lycopersicon esculentim Mill.; hidropon; kamene vuna; kvaliteta plodova

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of soilless grown CHERRY tomato

nije evidentirano

Lycopersicon esculentum Mill.; hydropnics; rockwool; fruit quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

17.06.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)