Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

AUTOHTONA MIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U VINU (CROSBI ID 365455)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ivančić, Marija AUTOHTONA MIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U VINU / Markov, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Ivančić, Marija

Markov, Ksenija

hrvatski

AUTOHTONA MIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U VINU

Svrha ovog rada bila je izolacija i identifikacija autohtonih kvasaca iz određenih faza alkoholnog vrenja vina sorte Teran iz vinogorja Zapadna Istra, klasičnim mikrobiološkim i biokemijskim testovima, te određivanje moguće prisutnosti aflatoksina B1 i okratoksina A. Među mikrobnom populacijom kvasci su glavni nosioci alkoholne fermentacije, a kao autohtona mikrobna populacija identificirani su: Saccharomyces cerevisiae, Candida magnoliae, Candida krusei, Stephanoascus ciferrii i Candida galbrata. Analiza mikotoksina provedena je ELISA metodom. U analiziranim uzorcima vina određene su koncentracije aflatoksina B1 u rasponu koncentracija od 0, 003 do 0, 0335 ng/mL, te okratoksina A u rasponu koncentracija od 0, 1 do 1, 25 ng/mL.

vino; autohtone vrste kvasaca; aflatoksin B1; okratoksin A

nije evidentirano

engleski

INDIGENOUS SPECIES AND MYCOTOXINS IN WINE

nije evidentirano

wine; indigenous species of yeasts; ochratoxin A; aflatoxin B1

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

24.05.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija