Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uzročnici bolesti koje se prenose hranom i vodom: Kampilobakter u hrani (CROSBI ID 744674)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Humski, Andrea Uzročnici bolesti koje se prenose hranom i vodom: Kampilobakter u hrani / Mlinarić-Galinović, Gordana ; Capak, Krunoslav ; Ljubin-Sternak, Sunčanica: Sviben, Mario (ur.). Zagreb: Medicinska naklada, 2011. 67..

Podaci o odgovornosti

Humski, Andrea

Mlinarić-Galinović, Gordana ; Capak, Krunoslav ; Ljubin-Sternak, Sunčanica: Sviben, Mario

hrvatski

Uzročnici bolesti koje se prenose hranom i vodom: Kampilobakter u hrani

U radu su prikazana osnovna morfološka svojstva i uzgojne osobine, potom rezervoari i zoonotski karakter termotolerantnih vrsta iz rodua Campylobacter, a koje su uzročnicima većine slučajeva kampilobakterioze ljudi. Pored toga opisana su osnovna obilježja kampilobakterioze čovjeka, uz pregled učestalosti slučajeva ove bolesti u EU i svijetu, te usporedbom s brojem oboljelih u RH. Uz prikaz značaja ove bolesti kao zoonoze, te hrane životinjskog podrijetla kao glavnog izvora bolesti za čovjeka, iznesene su i mjere nadzora i kontrole koje se provode u RH.

kampilobakter; hrana

nije evidentirano

engleski

Foodborne and waterborne disease agents: Campylobacter in food

nije evidentirano

campylobacter; food

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

67

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita