Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus'' (CROSBI ID 365975)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kuljanac, Adrijana Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus'' / Jemrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Kuljanac, Adrijana

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus''

Plodovi nektarine sorte “Venus” ubrani u optimalnoj fazi zrelosti bili su podvrgnuti tretmanima potapanja u toplu vodu, na temperaturi od 48o C u vremenskom trajanju od 6 i 12 minuta. Nakon dva i četiri tjedna čuvanja u hladnjači na 0o C, bile su provedene standardne analize kakvoće. Ispostavilo se kako tretmani značajno utječu na smanjenje propadanja plodova nektarine. Nakon dva tjedna čuvanja plodovi nektarine sorte ''Venus'' pokazali su niski kalo, što predstavlja dobar iskorak u korištenju toplinskih tretmana za kraće vrijeme čuvanja.

nektarina; toplinski tretman; kalo

nije evidentirano

engleski

The effect of length of heat treatment and storage duration on chemical tratits of nectarine ''Venus''

nije evidentirano

nectarine; heat treatment; weight loss

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

23.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)