Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus'' (CROSBI ID 365975)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kuljanac, Adrijana
Jemrić, Tomislav
hrvatski
Učinak dužine termičkog tretmana i dužine čuvanja na kemijska svojstva nektarine sorte ''Venus''
Plodovi nektarine sorte “Venus” ubrani u optimalnoj fazi zrelosti bili su podvrgnuti tretmanima potapanja u toplu vodu, na temperaturi od 48o C u vremenskom trajanju od 6 i 12 minuta. Nakon dva i četiri tjedna čuvanja u hladnjači na 0o C, bile su provedene standardne analize kakvoće. Ispostavilo se kako tretmani značajno utječu na smanjenje propadanja plodova nektarine. Nakon dva tjedna čuvanja plodovi nektarine sorte ''Venus'' pokazali su niski kalo, što predstavlja dobar iskorak u korištenju toplinskih tretmana za kraće vrijeme čuvanja.
nektarina; toplinski tretman; kalo
nije evidentirano
engleski
The effect of length of heat treatment and storage duration on chemical tratits of nectarine ''Venus''
nije evidentirano
nectarine; heat treatment; weight loss
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
23.09.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb