Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji (CROSBI ID 367850)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Magdalena Ivanjko Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji / Rimac Brnčić Suzana (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Magdalena Ivanjko

Rimac Brnčić Suzana

hrvatski

Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji

U radu su prikazani osnovni teorijski principi, opis uređaja te praktični primjeri primjene elektronske paramagnetske rezonancije (EPR) u prehrambenoj industriji. Elektronska paramagnetska rezonancija je poznata spektroskopska metoda koja može detektirati slobodne radikale kako in vitro, tako i in vivo, s visokom osjetljivošću. U prehrambenoj industriji najviše se upotrebljava za identifikaciju namirnica konzerviranih γ-zračenjem te za određivanje antioksidacijske aktivnosti.

EPR spektroskopija; EPR spektar; ionizirajuće zračenje; antioksidacijska aktivnost

nije evidentirano

engleski

Application of electron paramagnetic resonance in food industry

nije evidentirano

EPR spectroscopy; EPR spectrum; ionising radiation; antioxidant activity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

07.03.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija