Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji (CROSBI ID 367850)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Magdalena Ivanjko
Rimac Brnčić Suzana
hrvatski
Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji
U radu su prikazani osnovni teorijski principi, opis uređaja te praktični primjeri primjene elektronske paramagnetske rezonancije (EPR) u prehrambenoj industriji. Elektronska paramagnetska rezonancija je poznata spektroskopska metoda koja može detektirati slobodne radikale kako in vitro, tako i in vivo, s visokom osjetljivošću. U prehrambenoj industriji najviše se upotrebljava za identifikaciju namirnica konzerviranih γ-zračenjem te za određivanje antioksidacijske aktivnosti.
EPR spektroskopija; EPR spektar; ionizirajuće zračenje; antioksidacijska aktivnost
nije evidentirano
engleski
Application of electron paramagnetic resonance in food industry
nije evidentirano
EPR spectroscopy; EPR spectrum; ionising radiation; antioxidant activity
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
07.03.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb