Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mikrokapsuliranje bioaktivnih tvari (CROSBI ID 367859)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Marica Bliznac Mikrokapsuliranje bioaktivnih tvari / Rimac Brnčić Suzana (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Marica Bliznac

Rimac Brnčić Suzana

hrvatski

Mikrokapsuliranje bioaktivnih tvari

Mikrokapsuliranje je relativno nova tehnologija koja omogućuje čuvanje, stabilnost i sporo otpuštanje sastojaka hrane. Materijal za oblikovanje mikrokapsula uglavnom čine ugljikohidrati (škrob, celuloza, gume), proteini (proteini mlijeka - kazeini i proteini sirutke, gluten, želatina) i lipidi (masne kiseline, alkoholi, gliceridi, voskovi, fosfolipidi) ili njihova kombinacija.Tehnike mikrokapsuliranja bioaktivnih sastojaka hrane obuhvaćaju koacervaciju, mikrokapsuliranje raspršivanjem u struji toplog zraka, mikrokapsuliranje fluidiziranih čestica, mikrokapsuliranje ekstruzijom i superkritičnim fluidima, emulgiranjem i kokristalizacijom.

bioaktivne tvari; mikrokapsuliranje

nije evidentirano

engleski

Microencapsulation of bioactive compounds

nije evidentirano

bioactive compounds; microencapsulation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

15.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija