Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji (CROSBI ID 744794)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Grba, Slobodan ; Stehlik-Tomas, Vesna ; Stanzer, Damir ; Mrvčić, Jasna ; Marić, Vladimir ; Orlić, Sandi ; Jeromel, Ana ; Zgaga, Zoran ; Svetec, Ivan-Krešimir ; Krpan, Marina Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.). Zagreb: Plejada, 2010. 399..

Podaci o odgovornosti

Grba, Slobodan ; Stehlik-Tomas, Vesna ; Stanzer, Damir ; Mrvčić, Jasna ; Marić, Vladimir ; Orlić, Sandi ; Jeromel, Ana ; Zgaga, Zoran ; Svetec, Ivan-Krešimir ; Krpan, Marina

Ranić, Ilija

hrvatski

Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji

O kvascima, koji se koriste od davnina u tradicionalnoj proizvodnji vina, piva i pekarskih proizvoda, napisan je u nas samo jedan sveučilišni udžbenik (Industrijska mikrobiologija, 1984). Udžbenik je zastario pa je prof. dr. sc. S. Grba sa skupinom suradnika napisao novi, koji pokriva veliki dio suvremene nastave na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu iz predmeta Biotehnologija 3. na preddiplomskom studiju i posebnih predmeta na preddiplomskom i diplomskom studiju (pivo, vino, alkohol i alkoholna pića, pekarski kvasac, primjena kvaščeve biomase u prehrambenoj industriji, proizvodnja lijekova s pomoću kvasaca i dr.). Ovaj udžbenik mogu koristiti i studenti drugih fakulteta u Zagrebu (Agronomija, PMF, Farmacija i dr.) te studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Dobro će doći i mnogim stručnjacima koji već rade u biotehnološkoj industriji.

kvasci; biotehnologija

nije evidentirano

engleski

Yeasts in biotechnology

nije evidentirano

yeast; biotechnology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Plejada

399

2010.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-56047-6-1

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija