Antioksidacijska svojstva bučinog ulja (CROSBI ID 580520)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Čanadi Jurešić, Gordana ; Valić, Srećko
hrvatski
Antioksidacijska svojstva bučinog ulja
Proučavana je antioksidacijska aktivnost bučinog ulja pomoću elektronske spinske rezonancije (ESR). Otopini galvinoksil radikala dodano je bučino ulje u koncentraciji od 2% do 4%. Praćen je pad ESR signala u ovosnosti o vremenu proteklom nakon što je ulje došlo u kontakt s otopinom radikala. Mjerena je antioksidacijska aktivnost više vrsta bučinih ulja, pretežno iz Međimurja i Slavonije. Rezultati ESR mjerenja uspoređeni su s rezultatima UV-VIS mjerenja na DPPH radikalu.
Bučino ulje; antioksidacijska svojstva; elektronsla spinska rezonancija
nije evidentirano
engleski
Antioxidant properties of pumpkin seed oil
nije evidentirano
Pumpkin seed oil; antioxidant properties; electron spin resonance
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Konferencija o bučinom ulju i zdravlju
pozvano predavanje
15.10.2011-15.10.2011
Ivanić Grad, Hrvatska