Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izrada noževa za strojno rezanje mesa (CROSBI ID 368757)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bračun, Vedran Izrada noževa za strojno rezanje mesa / Ciglar, Damir (mentor); Zagreb, Fakultet strojarstva i brodogradnje, . 2011

Podaci o odgovornosti

Bračun, Vedran

Ciglar, Damir

hrvatski

Izrada noževa za strojno rezanje mesa

U okviru diplomskog rada prikazan je detaljan postupak izrade noževa za strojno rezanje mesa, te samo poboljšanje postupka segmentnog brušenja mijenjajući parametre obrade radi postizanja što veće točnosti i kvalitete brušene površine. U radu su objašnjeni svi postupci potrebni za dobivanje gotovog proizvoda, od samog odrezivanja sirovca do segmentnog brušenja svih površina noža za strojno rezanje mesa, te zadnjeg postupka glodanja utora za vijak. Eksperimentalni dio rada će se sastojati od četiri različita eksperimenta u kojima će se za postupak segmentnog brušenja istražiti utjecajni parametri na proces. Kao utjecajni parametri na postupak segmentnog brušenja noževa, literaturno i iskustveno su odabrani: broj izbrušavanja, vrijednost posmične brzine brušenja, posmak dijamanta kod obrade rezne površine segmentnih bruseva i kut nagiba brusne glave. Očekuje se da će istraživanje pokazati kako poboljšati proces segmentnog brušenja u kvalitativnom i kvantitativnom pogledu.

učinkovitost; izrada noževa; brušenje brusnim segmentima

nije evidentirano

engleski

MACHINING OF KNIFES FOR MEAT CUTTING MACHINE

nije evidentirano

efficiency; machining of knifes; grinding with abrasive segments

nije evidentirano

Podaci o izdanju

66

21.11.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet strojarstva i brodogradnje

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo