Izrada noževa za strojno rezanje mesa (CROSBI ID 368757)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Bračun, Vedran
Ciglar, Damir
hrvatski
Izrada noževa za strojno rezanje mesa
U okviru diplomskog rada prikazan je detaljan postupak izrade noževa za strojno rezanje mesa, te samo poboljšanje postupka segmentnog brušenja mijenjajući parametre obrade radi postizanja što veće točnosti i kvalitete brušene površine. U radu su objašnjeni svi postupci potrebni za dobivanje gotovog proizvoda, od samog odrezivanja sirovca do segmentnog brušenja svih površina noža za strojno rezanje mesa, te zadnjeg postupka glodanja utora za vijak. Eksperimentalni dio rada će se sastojati od četiri različita eksperimenta u kojima će se za postupak segmentnog brušenja istražiti utjecajni parametri na proces. Kao utjecajni parametri na postupak segmentnog brušenja noževa, literaturno i iskustveno su odabrani: broj izbrušavanja, vrijednost posmične brzine brušenja, posmak dijamanta kod obrade rezne površine segmentnih bruseva i kut nagiba brusne glave. Očekuje se da će istraživanje pokazati kako poboljšati proces segmentnog brušenja u kvalitativnom i kvantitativnom pogledu.
učinkovitost; izrada noževa; brušenje brusnim segmentima
nije evidentirano
engleski
MACHINING OF KNIFES FOR MEAT CUTTING MACHINE
nije evidentirano
efficiency; machining of knifes; grinding with abrasive segments
nije evidentirano
Podaci o izdanju
66
21.11.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Zagreb