Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj propionske i asorbinske kiseline na očuvanje kakvoće vakuumirane narezane salate (CROSBI ID 477138)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Pospišil, Jasna ; Dragović-Uzelac, Verica ; Kukec, Ivanka ; Brkljača, Renata Utjecaj propionske i asorbinske kiseline na očuvanje kakvoće vakuumirane narezane salate // 16. hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizovda / Krička, Tajana ; Voća, Neven (ur.). Zagreb: Hinus, 2000. str. 71-80-x

Podaci o odgovornosti

Pospišil, Jasna ; Dragović-Uzelac, Verica ; Kukec, Ivanka ; Brkljača, Renata

hrvatski

Utjecaj propionske i asorbinske kiseline na očuvanje kakvoće vakuumirane narezane salate

Svrha je ovoga rada istražiti mogućnost primjene propionske i askorbinske kiseline (pojedinačno ili u kombinaciji)u sprječavanju mikrobiološkog kvarenjai promjene boje narezane salatetip kristalka (sorte Igloo), vakuumirane u vrećice od polipropilena (PP).Rezultati istraživanja pokazalai su da se obradba s askorbinskom kiselinom ili smjesom askorbinske i propionske kiseline može uspješno primjeniti za sprječavanje mikrobiološkoga kvarenja i enzimskoga posmeđivanja minimalno procesirane salate sorte Igloo, ako se ona vakuumira u vrećice od PP i čuva 6-7 dana pri temperaturi 4 oC. Uzorci obrađeni navedenim otopinama imali su manji ukupni broj mikroorganizama i bolju stabilnosta boje od neobrađenih uzoraka.

rezana salata; kemijska obradba; askorbinska i propionska kiselinapakiranje; boja; mikroorganizmi

nije evidentirano

engleski

Effects of propionic and ascorbic acid on the quality of vacuum-packed shredded lettuce

nije evidentirano

shredded lettuce; chemical treatment; ascorbic and propionic acid; packaging; color; microflora

nije evidentirano

Podaci o prilogu

71-80-x.

2000.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

16. hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizovda

Krička, Tajana ; Voća, Neven

Zagreb: Hinus

Podaci o skupu

16. hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja

predavanje

18.01.2000-21.01.2000

Stubičke Toplice, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano