Utjecaj višestrukog ekstrudiranja na toplinska svojstva PE/PP ambalaže za trajno mlijeko (CROSBI ID 368939)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Zoričić, Matea
Andričić, Branka
Perinović, Sanja
hrvatski
Utjecaj višestrukog ekstrudiranja na toplinska svojstva PE/PP ambalaže za trajno mlijeko
U ovo radu istraživan je utjecaj broja ciklusa ekstrudiranja na toplinska svojstva polimerne ambalaže za trajno mlijeko koja se sastoji od plastenke te etikete i čepa. Četri ciklusa ekstrudiranje neznatno mijenjaju talište i toplinu taljenja amalažnog materijala. Provedeni način oporabe može se stoga smatrati uspješnim te primjeniti za proizvodnju manje zahtjevnih izradaka.
ambalaža; PE/PP; oporaba; ekstrudiranje; toplinska svojstva
nije evidentirano
engleski
The impact of multiple extrusion on the thermal properties of PE / PP containers for long-life milk
nije evidentirano
packaking; PE/PP; recycling; exstrusion; thermal properties
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
06.10.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split