Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj tehnoloških čimbenika na promjene ukupnih fenola, klorogenske kiseline i boje u kašastom koktelu marelice (CROSBI ID 477201)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Dragović-Uzelac Verica ; Pospišil, Jasna ; Ivaniš, Matilda ; Pap, Anastazija Utjecaj tehnoloških čimbenika na promjene ukupnih fenola, klorogenske kiseline i boje u kašastom koktelu marelice // Knjiga sažetaka / 10. Ružičkini dani / Butula, Ivan (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2000. str. 99-99-x

Podaci o odgovornosti

Dragović-Uzelac Verica ; Pospišil, Jasna ; Ivaniš, Matilda ; Pap, Anastazija

hrvatski

Utjecaj tehnoloških čimbenika na promjene ukupnih fenola, klorogenske kiseline i boje u kašastom koktelu marelice

Cilj ovoga rada bio je ispitati utjecaj tehnološkog procesa proizvodnje na promjenu ukupnih fenola (flavonoidnih i neflavonoidnih, klorogenske kiseline i stupnja posmeđivanja u kašastom koktelu marelice. Za pripravu kašastog koktela upotrebljena je zamrznuta kaša marelice uz dodatak zamrznute kaše jabuke i koncentriranog soka naranče. Dobiveni rezultati ukazuju na značajno smanjenje količine svih ispitivanih fenolnih sastojaka u kašastom koktelu marelice, dok se ukupna boja ukupna kiselost i količina šećera nisu bitnije mijenjali. U završnoj fazi proizvodnje kašasti koktel marelice podvrgnut je pasterizaciji u cijevnom (96 oC/30 sec.), odnosno tunelskom (80 oC/17 min.) pasterizatoru, te je utvrđeno da je u obradom u cijevnom pasterizatoru dobiven stabilniji proizvod u kojem je sačuvana veća količina vrijednih flavonoidnih sastojaka i specifične boje.

kašasti koktel marelice; ukupni fenoli; klorogenska kiselina; boja

nije evidentirano

engleski

Influence of technological factors on the changes in total phenols, chlorogenic acid and color of apricot nectar coctail

nije evidentirano

apricot nectar coctail; total phenols. chlorogenic acid; color

nije evidentirano

Podaci o prilogu

99-99-x.

2000.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Knjiga sažetaka / 10. Ružičkini dani

Butula, Ivan

Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI)

Podaci o skupu

10. Ružičkini dani

poster

08.06.2000-09.06.2000

Vukovar, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano