Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith" (CROSBI ID 369302)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Žutić, Ana
Brnčić, Mladen
Karlović, Sven
hrvatski
Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith"
Sušenje jabuka u infracrvenoj sušari pri 80 oC, uz predobradu ultrazvukom visokog intenziteta pri 25 %, 50 %, 75 % i 100 % amplitude. Rezultati pokazuju skraćivanje vremena sušenja komadića jabuka. Toplinska i analiza teksture pokazuju da ne dolazi do uništenja stanica i tkiva jabuke. Tvrdoća opada sa povećanjem vremena tretiranja i intenziteta ultrazvuka, dok je elastičnost nepromijenjena.
jabuka; ultrazvuk visokog intenziteta; infracrveno sušenje; toplinska analiza
nije evidentirano
engleski
Application of high intensity ultrasound as pretreatment for enchanced drying of apple cultivar "granny smith"
nije evidentirano
apple; high intensity ultrasound; infrared drying; thermal analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
68
13.07.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb