Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith" (CROSBI ID 369302)

Ocjenski rad | diplomski rad

Žutić, Ana Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith" / Brnčić, Mladen (mentor); Karlović, Sven (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Žutić, Ana

Brnčić, Mladen

Karlović, Sven

hrvatski

Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith"

Sušenje jabuka u infracrvenoj sušari pri 80 oC, uz predobradu ultrazvukom visokog intenziteta pri 25 %, 50 %, 75 % i 100 % amplitude. Rezultati pokazuju skraćivanje vremena sušenja komadića jabuka. Toplinska i analiza teksture pokazuju da ne dolazi do uništenja stanica i tkiva jabuke. Tvrdoća opada sa povećanjem vremena tretiranja i intenziteta ultrazvuka, dok je elastičnost nepromijenjena.

jabuka; ultrazvuk visokog intenziteta; infracrveno sušenje; toplinska analiza

nije evidentirano

engleski

Application of high intensity ultrasound as pretreatment for enchanced drying of apple cultivar "granny smith"

nije evidentirano

apple; high intensity ultrasound; infrared drying; thermal analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

68

13.07.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija