Utjecaj inulina na moć upijanja ulja tijekom prženja paniranog pilećeg mesa (CROSBI ID 369313)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Zavoral, Hana
Ježek, Damir
Karlović, Sven
hrvatski
Utjecaj inulina na moć upijanja ulja tijekom prženja paniranog pilećeg mesa
U radu je određena količina ulja kod 27 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Ispitivan je utjecaj kukuruznog brašna, inulina, pektina, fibrexa, dvije vrste rižinog škroba i vremena prženja na moć upijanja ulja. Istraživanje je pokazalo da su smjese s dvije vrste rižinog škroba (AX-F-GP i XS-F-GP) upile više ulja od smjesa sa inulinom. Smjese koje sadrže samo inulin upile su manje ulja od onih s pektinom i fibrexom. Istraživanj je također pokazalo da se prženjem uzoraka na 8 minuta upilo više ulja nego prženjem na 6 minuta.
apsorpcija ulja; ekstrudirano kukuruzno brašno; inulin; fibrex; pektin; panada; vrijeme prženja
nije evidentirano
engleski
Effect of inulin on oil absorption capacity of battered chicken meat
nije evidentirano
batters; extruded corn flour; fibrex; inulin; oil absorption; rice starch; time
nije evidentirano
Podaci o izdanju
45
16.04.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb