Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa (CROSBI ID 369322)

Ocjenski rad | diplomski rad

Svoboda, Silvija Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa / Ježek, Damir (mentor); Karlović, Sven (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Svoboda, Silvija

Ježek, Damir

Karlović, Sven

hrvatski

Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa

Zadatak rada je provesti mljevenje začina, odrediti njihov granulometrijski sastav, procijeniti prihvatljivost uzoraka za korištenje u smjesi za oblaganje i izmješati bazne smjese za oblaganje. Svrha rada je dobiti osnovnu smjesu odgovarajuće kvalitete i sastava pogodnu za dobivanje smjese za oblaganje pilećeg mesa. Analizirani su uzorci peršina, ružmarina, bosiljka, lovora, korijandra, mažurana, origana, estragona i timijana, te kukurznog brašna i soli. Mljevenje začina je provedeno pomoću uređaja Analysette 3 kroz sita veličine očica 500, 315, 250, 200, 160 i 125 mikrometara. Uzorci kukuruznog i rižinog brašna, figrexa i pektina miješani su u 4 smjese, u mješalici na 42 okretaja kroz 72 sekunde. Rezultati mljevenja su prikazani slikama. Rezultati dobiveni sitenom analizom prikazani su grafički kao diferencijalna i integralna sitena analiza. Temeljem rezultata granulometrijske analize procijenjena je prihvatljivost uzoraka za korištenje u smjesi za oblaganje pilećeg mesa.

mljevenje; sijanje; začini; raspodjela veličine čestica; smjesa za oblaganje

nije evidentirano

engleski

Preparation of raw materials to process chicken coating mixture

nije evidentirano

milling; sieving; spices; particle size distribution; coating mixture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

105

17.12.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija