Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa (CROSBI ID 369322)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Svoboda, Silvija
Ježek, Damir
Karlović, Sven
hrvatski
Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa
Zadatak rada je provesti mljevenje začina, odrediti njihov granulometrijski sastav, procijeniti prihvatljivost uzoraka za korištenje u smjesi za oblaganje i izmješati bazne smjese za oblaganje. Svrha rada je dobiti osnovnu smjesu odgovarajuće kvalitete i sastava pogodnu za dobivanje smjese za oblaganje pilećeg mesa. Analizirani su uzorci peršina, ružmarina, bosiljka, lovora, korijandra, mažurana, origana, estragona i timijana, te kukurznog brašna i soli. Mljevenje začina je provedeno pomoću uređaja Analysette 3 kroz sita veličine očica 500, 315, 250, 200, 160 i 125 mikrometara. Uzorci kukuruznog i rižinog brašna, figrexa i pektina miješani su u 4 smjese, u mješalici na 42 okretaja kroz 72 sekunde. Rezultati mljevenja su prikazani slikama. Rezultati dobiveni sitenom analizom prikazani su grafički kao diferencijalna i integralna sitena analiza. Temeljem rezultata granulometrijske analize procijenjena je prihvatljivost uzoraka za korištenje u smjesi za oblaganje pilećeg mesa.
mljevenje; sijanje; začini; raspodjela veličine čestica; smjesa za oblaganje
nije evidentirano
engleski
Preparation of raw materials to process chicken coating mixture
nije evidentirano
milling; sieving; spices; particle size distribution; coating mixture
nije evidentirano
Podaci o izdanju
105
17.12.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb