Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Prehrambeni proizvodi od soje (CROSBI ID 369345)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kožul, Željko Prehrambeni proizvodi od soje / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Jukić, Marko (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Kožul, Željko

Koceva Komlenić, Daliborka

Jukić, Marko

hrvatski

Prehrambeni proizvodi od soje

Soja i sojini proizvodi se konzumiraju od davnina. Stoljećima su Kinezi i ostali tamošnji narodi, uključujući Japance, Korejance, jugoistočne Azijate, soju koristili za prehranu, i to u njezinim različitim oblicima poznatim kao "tradicionalna hrana od soje". Soja je najveći izvor proteina biljnog podrijetla u prehrani ljudi i ishrani životinja u svijetu. Bez obzira na kvalitetu proteina i masnoća, sojini proizvodi dominiraju u konzumiranju, naročito kada su u pitanju proteini. Soja je sirovina čijom preradom se danas dobivaju brojni prehrambeni proizvodi, od jednostavnih prerađevina do visokosofisticiranih industrijskih prerađevina. Među njima se danas naročito istječe glasovito sojino mlijeko, osim mlijeka jako su poznati: tofu, yuba, okara, sojin sladoled i dr.

proizvodi od soje; prehrana; tradicionalni proizvodi os soje

nije evidentirano

engleski

Soy products in nutrition

Soybeans and soy products are consumed since ancient times. Chinese and other Asian populations such as Japanese and Koreans, have been used soy for consumption, as "traditional soy foods" during the centuries. Soy is the largest source of vegetable proteins for human and animal. Regardless to the quality of protein and fat, soy products dominate in the consumption, especially when it goes to protein. Soy is a raw substrate used for production of a number of food products, very popular in human nutrition. Soymilk has been one of the most popular, but many other soybean products exist on the world market, such as tofu, yuba, okara, soy ice cream etc.

soy products; human nutrition; traditional soy foods

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

03.10.2011.

obranjeno

109:322327

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice