Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Maslinovo ulje (CROSBI ID 369554)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Majić, Ivana Maslinovo ulje / Dunkić, Valerija (mentor); Dunkić, Valerija (neposredni voditelj). Split, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, . 2010

Podaci o odgovornosti

Majić, Ivana

Dunkić, Valerija

Dunkić, Valerija

hrvatski

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je dobar izvor nezasićenih masnih kiselina, vitamina E, sterola i polifenola koji smanjuju razinu kolesterola u krvi, rizik od ateroskleroze i nekih vrsta karcinoma. Nezasićene masne kiseline, te vitamini A, D, E i K iz maslinovog ulja štite dobar kolesterol HDL, a smanjuje loš kolesterol LDL. Na temelju brojnih istraživanja dokazano je da prirodno maslinovo ulje ima umjerenu količinu zasićenih masnih kiselina, visoki sadržaj oleinske kiseline te najpovoljniju količinu polinezasićenih masnih kiselina, pa se zbog toga bitno razlikuje od ostalih ulja i masti.

Olea europaeae; ulje

nije evidentirano

engleski

Olea oil

nije evidentirano

Olea europaeae; oil

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

27.10.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Biologija