Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE (CROSBI ID 369617)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Smoković, Beatrisa MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE / Zechner-Krpan, Vesna (mentor); Petravić Tominac, Vlatka (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Smoković, Beatrisa

Zechner-Krpan, Vesna

Petravić Tominac, Vlatka

hrvatski

MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE

Konzervirani grožđani sok je mošt kod kojeg je alkoholno vrenje zaustavljeno dopuštenim kemijskim sredstvima ili fizikalnim postupcima. Provedena je mikrofermentacija grožđanog soka pri temperaturi 23ºC kako bi se istražila fermentacijska svojstva komercijalnog kvasca Fermol Mediterranée u malom mjerilu. Fermentacijska aktivnost je praćena mjerenjem mase oslobođenog CO2 i brzine proizvodnje CO2 tijekom fermentacije. U proizvedenom vinu određena je pH-vrijednost i analizirane su koncentracije glukoze, etanola, glicerola, sumpora kao i ukupnih i hlapljivih kiselina, te je provedena mikrobiološka kontrola. Kemijski sastav proizvedenog vina u skladu je s Pravilnikom o vinu. Zahvaljujući dobrim fermentacijskim svojstvima istraženi kvasac može se primijeniti u komercijalnoj proizvodnji vina.

grožđani sok; vinski kvasac; fermentacija

nije evidentirano

engleski

MICROFERMENTATION OF MUST ISTARSKA MALVAZIJA USING COMMERCIAL YEAST FERMOL MEDITERRANEE

nije evidentirano

grape juice; wine yeast; fermentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

22.07.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija