Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge (CROSBI ID 369660)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mesihović, Anida Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge / Petravić Tominac, Vlatka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Mesihović, Anida

Petravić Tominac, Vlatka

hrvatski

Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge

Kupinovo vino je popularno voćno vino koje se tradicionalno proizvodi u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Provedena je mikrofermentacija kupinovog soka pri temperaturi 23ºC kako bi se istražila fermentacijska svojstva komercijalnog kvasca Fermol Rouge u malom mjerilu. Fermentacijska aktivnost je praćena mjerenjem mase oslobođenog CO2 i brzine proizvodnje CO2 tijekom fermentacije. U proizvedenom kupinovom vinu određena je pH-vrijedost te su analizirane koncentracije glukoze, fruktoze, saharoze, etanola, kao i ukupnih i hlapljivih kiselina. Kemijski sastav proizvedenog vina u skladu je s Pravilnikom o voćnim vinima. Zahvaljujući dobrim fermentacijskim svojstvima istraženi kvasac može se primijeniti u komercijalnoj proizvodnji kupinovog vina.

kupinovo vino; vinski kvasac; fermentacija

nije evidentirano

engleski

Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Rouge

nije evidentirano

blackberry wine; wine yeast; fermentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

29.06.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija