Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA (CROSBI ID 369722)

Ocjenski rad | diplomski rad

Paleščak, Manuela FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Paleščak, Manuela

Marković, Ksenija

hrvatski

FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA

Med koji se nalazi na tržištu, kvalitativno se razlikuje ovisno o nizu različitih čimbenika kao što su zemljopisni, vremenski, uvjeti proizvodnje, biljna vrsta, pakiranju i vrijeme skladištenja. U ovom radu su analizirani fizikalno-kemijski parametri 102 uzorkaa meda, 11 različitih vrsta meda prikupljenih na području Republike Hrvatske u sezoni 2008. Određivani su karakteristični parametri kvalitete meda kao što su maseni udio vode, električna vodljivost, maseni udio prirodnog inverta, maseni udio ukupnog inverta, maseni udio saharoze i kiselost. Utvrđeno je da se maseni udio vode kretao u rasponu od 14, 10 do 18, 76%, električna vodljivost od 0, 115 do 1, 870 mS/cm, maseni udio prirodnog inverta od 64, 41 do 73, 48%, maseni udio ukupnog inverta od 65, 87 do 75, 15%, maseni udio saharoze od 0, 00 do 4, 63% te kiselost od 5, 03 do 44, 42 mmol/kg.

Fizikalno-kemijski parametri; Kvaliteta meda; Med

nije evidentirano

engleski

PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS OF DIFFERENT TYPES OF HONEY

nije evidentirano

honey; physico-chemical parameters; quality of honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50

29.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija