Practical Implementation of EU hygiene package in wild game meat establishment (CROSBI ID 583003)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Florijančić, Tihomir
engleski
Practical Implementation of EU hygiene package in wild game meat establishment
Na radionici su predavači Europske komisije tijekom prvoga dana predstavili EU higijenski paket o objektima za pregled mesa divljači koji su uređeno EU regulativama 852/2004, 853/2004 i 854/2004 te prenijeli iskustva Slovenije o njihovoj provedbi u praksi i službenoj kontroli mesa divljači (osnovni zahtjevi za odobrenje objekta, oprema, službena kontrola veterinarske inspekcije i sl.). Potom su iznijeli slovenski Program za obrazovanje "educiranih osoba" koji obavljaju početni pregled divljači na mjestu odstrjela odnosno u objektu za prihvat divljačine, pri čemu su govorili o propisima i administrativnim odredbama o javno zdravstvenim aspektima i higijenskim mjerama pri stavljanju mesa divljači na tržište, bolestima divljači (nametničkim i organskim) odnosno patološkim promjenamae u mesu divljači itd. Drugi dan radionice je u lovištu „Prolom“ pokraj Gline održana praktična obuka tj. primjena odgovarajućih tehnika prilikom evisceracije, manipulacije, prijevoza i početnog pregleda divljači nakon odstrjela.
implementation ; EU hygiene package ; wild game ; meat
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Workshop on Practical Implementation of EU hygiene package in wild game meat establishment
ostalo
18.04.2011-19.04.2011
Zagreb, Hrvatska