crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 561480

Zbornik radova

Autori: Belaj, Melanija
Naslov: Food Research in Croatian Ethnology
Izvornik:
Dio CC časopisa: NE
Skup: Tradicija in kluturna dediščina: Izzivi za ustvarjalnost in pustvarjalnost
Mjesto i datum: Ljubljana, Slovenija, 8-10.11.2011.
Ključne riječi: food research ; Croatian ethnology
Sažetak:
Ethnological studies of the culture of food in Croatia were conducted with the aid of different approaches and analytical procedures: from the simple colletions of facts about traditional rural dishes, cultural- historical searches for the roots of sertain elements, to contemporary anthropological approaches that percieve food culture within a larger cosial context. Only in recent decades in the work of several scholars do new approach to food culture become evident. This is an approach taht insists on tracking and understanding continuity and change in traditional food culture in social contexts ; furthermore, it takes into accounts gender and regional disparities as well as the nutritional, symbolic and economic roles of food and beverages.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Projekt / tema: 189-1890667-0660
Izvorni jezik: ENG
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Etnologija i antropologija
Upisao u CROSBI: melbelaj@ief.hr (melbelaj@ief.hr), 29. Stu. 2011. u 09:40 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4