Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja sirne mozaik rolade sa šunkom (CROSBI ID 370702)

Ocjenski rad | diplomski rad

Fundak, Tamara Proizvodnja sirne mozaik rolade sa šunkom / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2010

Podaci o odgovornosti

Fundak, Tamara

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Proizvodnja sirne mozaik rolade sa šunkom

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne mozaik rolade sa šunkom koja je proizvedena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne mozaik rolade sa šunkom, koja se proizvodi na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne mozaik rolade sa šunkom proveo je panel koji se sastojao od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna mozaik rolada sa šunkom pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.

sir; sirna mozaik rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Production of mosaic ham-and-cheese roll

Production parameters of mosaic ham-and-cheese roll are presented in this work. Production process was monitored during whole cycle, from raw milk analysis to final cheese production in laboratory. Cheese was produced according to traditional Mozzarela procedure. Sensory evaluation was performed by 10 panelists according to 20 pondered points method. Taste, odour, texture, after-odour in mouth and cutaway of cheese were analyzed. According to the evaluation results, mosaic ham-and-cheese roll has been classified in high quality cheese based product.

cheese; mosaic cheese roll; ham; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

16.07.2010.

obranjeno

109:445064

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice