Proizvodnja sirne mozaik rolade sa šunkom (CROSBI ID 370702)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Fundak, Tamara
Hardi, Jovica
Slačanac, Vedran
hrvatski
Proizvodnja sirne mozaik rolade sa šunkom
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne mozaik rolade sa šunkom koja je proizvedena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne mozaik rolade sa šunkom, koja se proizvodi na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne mozaik rolade sa šunkom proveo je panel koji se sastojao od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna mozaik rolada sa šunkom pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.
sir; sirna mozaik rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje
nije evidentirano
engleski
Production of mosaic ham-and-cheese roll
Production parameters of mosaic ham-and-cheese roll are presented in this work. Production process was monitored during whole cycle, from raw milk analysis to final cheese production in laboratory. Cheese was produced according to traditional Mozzarela procedure. Sensory evaluation was performed by 10 panelists according to 20 pondered points method. Taste, odour, texture, after-odour in mouth and cutaway of cheese were analyzed. According to the evaluation results, mosaic ham-and-cheese roll has been classified in high quality cheese based product.
cheese; mosaic cheese roll; ham; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
38
16.07.2010.
obranjeno
109:445064
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek