Proizvodnja sirne rolade sa šunkom (CROSBI ID 370703)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kocijan, Ivana
Hardi, Jovica
Slačanac, Vedran
hrvatski
Proizvodnja sirne rolade sa šunkom
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne rolade sa šunkom koja je izradena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne rolade sa šunkom, koja je proizvedena na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne rolade sa šunkom provela je panel grupa od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima, te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna rolada sa šunkom svrstana je u proizvode vrhunske kakvoce.
sir; sirna rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje
nije evidentirano
engleski
Production of ham-and-cheese roll
Production parameters of ham-and-cheese roll are presented in this work. Production process was monitored during whole cycle, from raw milk analysis to final cheese production in laboratory. Cheese was produced according to traditional Mozzarela procedure. Sensory evaluation was performed by 10 panelists according to 20 pondered points method. Taste, odour, texture, after-odour in mouth and cutaway of cheese were analyzed. According to the evaluation results, ham-and-cheese roll has been classified in high quality cheese based product.
cheese; cheese roll; ham; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
42
16.07.2010.
obranjeno
109:179740
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek