Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja sirne rolade sa šunkom (CROSBI ID 370703)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kocijan, Ivana Proizvodnja sirne rolade sa šunkom / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2010

Podaci o odgovornosti

Kocijan, Ivana

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Proizvodnja sirne rolade sa šunkom

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne rolade sa šunkom koja je izradena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne rolade sa šunkom, koja je proizvedena na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne rolade sa šunkom provela je panel grupa od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima, te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna rolada sa šunkom svrstana je u proizvode vrhunske kakvoce.

sir; sirna rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Production of ham-and-cheese roll

Production parameters of ham-and-cheese roll are presented in this work. Production process was monitored during whole cycle, from raw milk analysis to final cheese production in laboratory. Cheese was produced according to traditional Mozzarela procedure. Sensory evaluation was performed by 10 panelists according to 20 pondered points method. Taste, odour, texture, after-odour in mouth and cutaway of cheese were analyzed. According to the evaluation results, ham-and-cheese roll has been classified in high quality cheese based product.

cheese; cheese roll; ham; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

16.07.2010.

obranjeno

109:179740

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice