Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja novih vrsta svježeg zrnatog sira (CROSBI ID 370705)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gradinjan, Maja Proizvodnja novih vrsta svježeg zrnatog sira / Hardi, Jovica ; Slačanac, Vedran (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Gradinjan, Maja

Hardi, Jovica ; Slačanac, Vedran

hrvatski

Proizvodnja novih vrsta svježeg zrnatog sira

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje svježeg zrnatog sira s probioticima koja je proizveden u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambenotehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade svježeg zrnatog sira s probioticima, koji se provodi na osnovi proizvodnje svježeg zrnatog sira. Senzorsko ocjenjivanje svježeg zrnatog sira proveo je panel koji se sastojao od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, naknadni okus u ustima, konzistencija te sinereza. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, svježi zrnati sir s probioticima pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.

sir; svježi zrnati sir; probiotici; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Production of cottage cheese with probitics

The paper describes in detail all of the production parameters for the fresh cottage cheese with probiotics, produced in the Laboratory of dairy technology on Faculty of Food Tehnology Osijek. The production process was monitored from the fresh milk to the final product of fresh cottage cheese, produced on the basis of fresh cottage cheese production. Sensory evaluation was conducted by a panel consisting of ten analysts, using a 20 points scoring system. Characteristics of taste, smell, additional flavour in the mouth, consistency and syneresis were examined. Based on the overall results of sensory evaluation, fresh cottage cheese with probiotics belongs to a group of superior quality products.

cheese; cottage cheese; probiotics; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

16.02.2011.

obranjeno

109:593396

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice