Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Razvoj novih proizvoda sa sirnim namazom (CROSBI ID 370707)

Ocjenski rad | diplomski rad

Biškup, Nikola Razvoj novih proizvoda sa sirnim namazom / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Biškup, Nikola

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Razvoj novih proizvoda sa sirnim namazom

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje kiselih paprika punjenih sirnim namazima. Proces proizvodnje praćen je od sirovog mlijeka do konačne izrade kiselih paprika punjenih sirnim namazima, koje su proizvedene na osnovi domaćeg svježeg sira iz sirne marame. Provedene su fizikalnokemijske analize svježeg sira i kiselog vrhnja. Senzorsko ocjenjivanje kiselih paprika punjenih sirnim namazima proveo je panel od petnaest ocjenjivača. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima, konzistencija, te sinereza. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, kisele paprike punjene sirnim namazima svrstane su u proizvode vrhunske kakvoće.

svježi sir; kiselo vrhnje; kisele paprike; fizikano-kemijske i senzorske analize

nije evidentirano

engleski

Development of new products with cheese layers

Production of sour peppers filled with cheese layers was described in this paper. Production process was monitored from raw milk processing to final filling of sour peppers with cheese layers. Physico-chemical analyses of fresh cheese and sour cream were conducted. Sensory evaluation was conducted using a 20 pondered points method. 15 sensory analysts evaluated prepared milk layers. Taste, odour, consistency and syneresis were appreciated. Based on overall sensory results, sour pappers filled with cheese layers, with or without additives, were evaluated as excellent products.

fresh cheese; sour cream; sour peppers; physico-chemical analyses; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53

14.07.2011.

obranjeno

109:683513

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice