Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Karakterizacija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (CROSBI ID 370710)

Ocjenski rad | diplomski rad

Tomas, Ana Karakterizacija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Tomas, Ana

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Karakterizacija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje autohtonih sireva, vrhnja i slatkog kajmaka. Senzorsko ocjenjivanje je provedeno u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Senzorsko ocjenjivanje mliječnih proizvoda proveo je panel koji se sastojao od 14 ocjenjivača. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivana svojstva su: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima, izgled kore i površine, mazivost i konzistencija. Na temelju ukupnih rezultata senzorske analize sirevi, vrhnje i slatki kajmak su ocijenjeni kao odlični proizvodi.

sir; vrhnje; slatki kajmak; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Characterization of cheeses production on family farm

Producing parameters in preparation of autochthonous cheeses, cream and sour cream were described in this work. Sensory evaluation of prepared cheeses, creams and sour creams was conducted using a 20 pondered points method. 14 sensory analysts evaluated prepared milk layers. Taste, odour, consistency an the look of the crust and surface lubricity were appreciated. Based on overall sensory results, produced cheeses, creams and sour creams, were evaluated as excellent products.

cheese; cream; sour cream; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

14.07.2011.

obranjeno

109:743486

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice