Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utvrđivanje proizvodnih parametara autohtonih mliječnih proizvoda obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (CROSBI ID 370711)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kvesić, Ivana Utvrđivanje proizvodnih parametara autohtonih mliječnih proizvoda obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Kvesić, Ivana

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Utvrđivanje proizvodnih parametara autohtonih mliječnih proizvoda obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sira, masla, sirnih namaza, te pečenog sira. Proces proizvodnje praćen je od sirovog mlijeka do konačne izrade proizvoda, koji su proizvedeni po tradicionalnoj recepturi . Provedene su fizikalno-kemijske analize polutvrdog sira, te masla. Senzorsko ocjenjivanje svih proizvoda proveo je panel od osam ocjenjivača. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima i konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirevi, maslo, sirni namazi, te pečeni sir, svrstani su u tradicionalne proizvode vrhunske kakvoće.

polutvrdi sir; maslo; sirni namaz; fizikano-kemijske i senzorske analize

nije evidentirano

engleski

Process parameters determination during production of autochtonal milk products on family farm

In this work, parameters of cheese, butter, cheese spreads and cooked cheese production were described. Production processes was observed from raw milk to final production according to the traditional recipes. Physico-chemical analyses were of butter and semi-hard cheeses were conducted. Sensory evaluation was conducted using a 20 pondered points method. 8 sensory analysts evaluated preparedcheese and butter. Taste, odour, consistency and syneresis were appreciated. Based on overall sensory results, prepared milk deserts with chestnut pure were evaluated as excellent products.

semi-hard cheese; cheese spread; physico-chemical analyses; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

62

23.09.2011.

obranjeno

109:250909

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice