Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom (CROSBI ID 370712)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jalšić, Valentina Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Jalšić, Valentina

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom

U radu su detaljno opisani svi parametri optimiranja sastava probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom. Process proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do izrade fermentirane mlijecne baze, te optimiranja sastava finalnog proizvoda. Senzorsko ocjenjivanje probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom proveo je panel od dvanaest ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima, te konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, probioticki mlijecni desert s kesten pirom svrstan je u proizvode vrhunske kakvoce.

probiotički mliječni desert; kesten pire; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Composition optimization of probiotic milk deserts with chestnut pure

Production process was observed from raw milk production to fermentation of milk with probiotics and creation of final product composition. Sensory evaluation was conducted using a 20 pondered points method. 12 sensory analysts evaluated prepared milk deserts. Taste, odour, consistency and syneresis were appreciated. Based on overall sensory results, prepared milk deserts with chestnut pure were evaluated as excellent products.

probiotic milk desert; chestnut pure; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

23.09.2011.

obranjeno

109:242105

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice