Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE (CROSBI ID 370865)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vukelić, Katarina ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Vukelić, Katarina

Vahčić, Nada

hrvatski

ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE

Med koji se nalazi na tržištu razlikuje se u više fizikalno - kemijskih parametara koji su vezani uz botaničko podrijetlo, klimatske uvjete te uvjete proizvodnje, skladištenja i pakiranja. Sve su to čimbenici koji određuju kvalitetu meda na tržištu. U ovom radu je analizirano 16 uzoraka meda kadulje s područja Republike Hrvatske. Određenn je udio prolina, aktivnost invertaze te maseni udio reducirajućih šećera i saharoze. Udio prolina kretao se od 35, 69 do 358, 26 mg/kg. Aktivnost invertaze, određena kao invertazni broj kretala se u rasponu od 5, 58 do 27, 83 IN. Maseni udjeli reducirajućih šećera i saharoze su se kretali od 58, 6 do 71, 59 odnosno 0, 43 do 3, 99 %.

Prolin; Invertaza; Reducirajući šećeri; Saharoza; Med

nije evidentirano

engleski

DETERMINATION OF SOME QUALITY PARAMETERS IN A SAGE HONEY

nije evidentirano

proline; invertase; reducing sugars; sucrose; honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

16.12.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija