UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU (CROSBI ID 370934)
Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)
Podaci o odgovornosti
Knezić Novak, Tanja
Vahčić, Nada
hrvatski
UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU
HACCP sustav je od 01. sijecnja 2010. godine zakonska obaveza svih subjekata u poslovanju s hranom, ponajprije kako bi se osigurala higijenska i zdravstvena ispravnost hrane. Kako su kruh i pekarski proizvodi svakodnevna namirnica većine populacije, neminovno je da se poslovanje pekarskih pogona uskladi s HACCP sustavom. Ovdje je prikazan način implementacije sustava u pekarski pogon u kojem se proizvode dnevno svježi kruh i pecivo, te 2 vrste pekarskih proizvoda s produljenim rokom trajanja. Prikazana je analiza opasnosti kroz dijagram tijeka procesa, određivanje kritičnih kontrolnih tocaka te nadzor nad njima. Uspješnost provođenja implementiranog sustava vrednovana je prema nalazima mikrobiološke čistoće objekta.
HACCP; Plan; Opasnost; Pekarstvo; Dijagram; Granica; Sigurnost; Kontrola;
nije evidentirano
engleski
IMPLEMENTATION OF HACCP SYSTEM INTO THE BAKERY MANUFACTURING BUSINESS
nije evidentirano
HACCP; plan; hazard; bakery manufacturing; chart; limit; safety; control;
nije evidentirano
Podaci o izdanju
95
22.12.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb