ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE (CROSBI ID 370936)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Vrančić, Ivana
Vahčić, Nada
hrvatski
ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
Med se koristi od davnina uglavnom kao sladilo ali i u raznolike terapeutske svrhe. Istraživanje je provedeno na uzorcima meda bagrema (Robinia pseudoacacia). Cilj rada bio je odrediti fiziklano kemijske parametre (maseni udjel vode, električna provodnost, kiselost, maseni udjel reducirajućih šećera, maseni udjel saharoze te kut rotacije) kako bi se utvrdili zahtjevi kakvoće kojima u proizvodnji i pri stavljanju na tržište mora udovoljavati uniflorni med bagrema. Dobiveni rezultati su uspoređeni s Pravilnikom o medu te istovjetnim istraživanjima drugih autora. Med bagrema Krapinsko-zagorske županije zadovoljava zahtjeve Pravilnika o medu Republike Hrvatske.
Med bagrema; Fizikalno kemijski parametri
nije evidentirano
engleski
QUALITY PARAMETERS DETERMINATION OF ACACIA HONEY FROM KRAPINSKO-ZAGORSKA COUNTY
nije evidentirano
acacia honey; physicochemical parametres
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
20.12.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb