Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorska kakvoća "Tena" grickalica s dodatkom arome sira (CROSBI ID 477701)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Hardi, Jovica ; Uzelac, Branko ; Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Brajković, Jasminka ; Koceva, Daliborka ; Primorac, Ljiljana Senzorska kakvoća "Tena" grickalica s dodatkom arome sira // 7. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske. Trogir: Poduzeće za razvoj i unaprijeđenje konditorske industrije, 1999. str. 26-27-x

Podaci o odgovornosti

Hardi, Jovica ; Uzelac, Branko ; Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Brajković, Jasminka ; Koceva, Daliborka ; Primorac, Ljiljana

hrvatski

Senzorska kakvoća "Tena" grickalica s dodatkom arome sira

U velikoj paleti vafl proizvoda koji se danas nalaze na našem tržištu, vrlo značajno mjesto zauzimaju grickalice bazirane na proizvodnji vafl listova za kolače i kekse. Oni se proizvode uz modifikaciju na liniji vafl-listova u fazi razlijevanja tijesta i to tako, da se nakon pečenja dobivaju na jednoj plohi za pečenje 9 do 12 jednakih kružno oblikovanih komada s različito oblikovanim površinama. Na našem su se tržištu u jakoj konkurenciji raznih uvoznih proizvoda vrlo dobro probile "Tena" grickalice sa sirom, koje već dugo godina osvajaju priznanja na sajmovima i omiljene su među potrošačima kao snack-grickalice (koktel-grickalice). Bez obzira na veliku potražnju proizvoda na tržištu, uočeno je da miris "Tena" grickalica po siru nije dovoljno izražen. Cilj primijenjenih istraživanja u ovom radu bio je poboljšati okus, a posebno miris "Tena" grickalica, primjenom različitih aroma sireva, te ribanog sira Parmesana.

aroma sira; senzorska kakvoća

nije evidentirano

engleski

Sensory Quality of "Tena" snacks with addition of cheese aroma

nije evidentirano

cheese aroma; sensory quality

nije evidentirano

Podaci o prilogu

26-27-x.

1999.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Trogir: Poduzeće za razvoj i unaprijeđenje konditorske industrije

Podaci o skupu

7. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske

poster

26.05.1999-29.05.1999

Trogir, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano