Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda (CROSBI ID 332918)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ercegovac, Kristina
Hardi, Jovica
Slačanac, Vedran
hrvatski
Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda
U radu su, praćenjem većeg broja parametara samog procesa priprave mješavine i pokazatelja organoleptičke, kemijske i fizikalne kakvoće namaza definirani stabilnost, optimalne temperature čuvanja i konzumiranja proizvoda, te trajnost proizvoda Na osnovi rezultata mjerenja utvrđeno je da se prema opisanom postupku može uspješno proizvesti namaz na bazi mješavine maslaca i meda.Senzorsko ocjenjivanje pokazalo je da je najpovoljniji udio dodanog maslaca u med 30%. Na osnovi fizikalno kemijskih analiza, taj udio je povoljniji na razini 40%. Ispitivanje trajnosti svih priređenih uzoraka na -20 ^C dalo je izvrsne rezultate tijekom dugotrajnijeg čuvanja u pogledu senzorske kakvoće i bez promjene fizikalno kemijskih svojstava.
maslac; med; namaz; parametri proizvodnje
nije evidentirano
engleski
Production parameters for spread from butter and honey mixture
nije evidentirano
butter; honey; spread; production parameters
nije evidentirano
Podaci o izdanju
79
27.05.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek