Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda (CROSBI ID 332918)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ercegovac, Kristina Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1997

Podaci o odgovornosti

Ercegovac, Kristina

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda

U radu su, praćenjem većeg broja parametara samog procesa priprave mješavine i pokazatelja organoleptičke, kemijske i fizikalne kakvoće namaza definirani stabilnost, optimalne temperature čuvanja i konzumiranja proizvoda, te trajnost proizvoda Na osnovi rezultata mjerenja utvrđeno je da se prema opisanom postupku može uspješno proizvesti namaz na bazi mješavine maslaca i meda.Senzorsko ocjenjivanje pokazalo je da je najpovoljniji udio dodanog maslaca u med 30%. Na osnovi fizikalno kemijskih analiza, taj udio je povoljniji na razini 40%. Ispitivanje trajnosti svih priređenih uzoraka na -20 ^C dalo je izvrsne rezultate tijekom dugotrajnijeg čuvanja u pogledu senzorske kakvoće i bez promjene fizikalno kemijskih svojstava.

maslac; med; namaz; parametri proizvodnje

nije evidentirano

engleski

Production parameters for spread from butter and honey mixture

nije evidentirano

butter; honey; spread; production parameters

nije evidentirano

Podaci o izdanju

79

27.05.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija