Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka (CROSBI ID 332984)

Ocjenski rad | diplomski rad

Petrušić, Sanja Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka / Novaković, Predrag (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1996

Podaci o odgovornosti

Petrušić, Sanja

Novaković, Predrag

Slačanac, Vedran

hrvatski

Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka

Ovim radom željelo se ukazati na razlike i prednosti acidofilnog kozjeg pred acidofilnim kravljim mlijekom, te na mogućnosti povoljnog djelovanja ovog proizvoda na ljudski organizam. Kozje mlijeko pokazalo se kao pogodnija podloga za razvoj acidofilne kulture od kravljeg mlijeka. Acidofilno kozje mlijeko imalo je bolja organoleptička svojstva, jednoličniji gruš uz znatno manje izdvajanje sirutke u odnosu na acidofilno kravlje mlijeko.

kozje i kravlje acidofilno mlijeko; fermentacija; fizikalno-kemijska svojstva; reološka svojstva; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Comparation of physico-chemical and sensory changes during acidophilic fermentation of goat and cow milk

nije evidentirano

goat and cow acidophilus milk; physico-chemical properties; rheological properties; sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

84

10.07.1996.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija