Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka (CROSBI ID 332984)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Petrušić, Sanja
Novaković, Predrag
Slačanac, Vedran
hrvatski
Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka
Ovim radom željelo se ukazati na razlike i prednosti acidofilnog kozjeg pred acidofilnim kravljim mlijekom, te na mogućnosti povoljnog djelovanja ovog proizvoda na ljudski organizam. Kozje mlijeko pokazalo se kao pogodnija podloga za razvoj acidofilne kulture od kravljeg mlijeka. Acidofilno kozje mlijeko imalo je bolja organoleptička svojstva, jednoličniji gruš uz znatno manje izdvajanje sirutke u odnosu na acidofilno kravlje mlijeko.
kozje i kravlje acidofilno mlijeko; fermentacija; fizikalno-kemijska svojstva; reološka svojstva; senzorsko ocjenjivanje
nije evidentirano
engleski
Comparation of physico-chemical and sensory changes during acidophilic fermentation of goat and cow milk
nije evidentirano
goat and cow acidophilus milk; physico-chemical properties; rheological properties; sensory analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
84
10.07.1996.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek