Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima (CROSBI ID 333010)

Ocjenski rad | diplomski rad

Matić, Gordana Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima / Hardi, Jovica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1998

Podaci o odgovornosti

Matić, Gordana

Hardi, Jovica

hrvatski

Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima

Cilj istraživanja u ovom radu bio je utvrđivanje postupka i optimalnog sastava podloga za razvoj koncentrirane arome karakteristične za svježi kravlji sir.Aroma dobivena ovim postupkom, pastozna ili u praškastom obliku, može se primjenjivati u aromatizaciji širokog spektra prehrambenih proizvoda. Na osnovi jačine dobivene lakohlapljive arome, može se zaključiti da se na podlogama kreiranim pomoću modela linearnog programiranja, kao i pomoću provedenog postupka, dobio proizvod koji se može nazvati "aroma svježeg sira", budući da je omjer udjela aromatičnih sastojaka (Headspace gas chromatography)trostruko premašivao omjer 1:10, što je minimalni uvjet da se neki proizvod smatra koncentriranom aromom.

aroma svježeg sira; linearno programiranje; modelni sustavi

nije evidentirano

engleski

Fresh cow cheese aroma obtaining on model-systems

nije evidentirano

freshh cheese aroma; linear programming; model-systems

nije evidentirano

Podaci o izdanju

64

03.04.1998.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija