Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku (CROSBI ID 333043)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šimić, Gordana Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1997

Podaci o odgovornosti

Šimić, Gordana

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku

Ispitivanja kakvoće mlijeka na malim gospodarstvima općine Petrijevci, prikazana ovim radom, imala su za cilj utvrditi stupanj i način krivotvorenja mlijeka, prvenstveno dodatkom vode. Istraživanja u radu izdvojjila su nekoliko brzih analitičkih metoda koje mogu pouzdano, brzo i jeftino dokazati točne udjele dodane vode u mlijeko. Iako su svi rezultati dali dobro izražene funkcionalne ovisnosti promjene ispitivanih parametara o udjelu dodane vode, za pouzdano utvrđivanje i precizno dokazivanje udjela dodane vode u mlijeko predlažu se određivanja: gustoće, ukupne suhe tvari, suhe tvari bez masti, električne provodnosti i dinamičke viskoznosti.

udio dodane vode; utvrđivanje; svvježe kravlle mlijeko

nije evidentirano

engleski

Determination of added water content to raw cow milk

nije evidentirano

added water coontent; determination; raw cow milk

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

26.03.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija