Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku (CROSBI ID 333043)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Šimić, Gordana
Hardi, Jovica
Slačanac, Vedran
hrvatski
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku
Ispitivanja kakvoće mlijeka na malim gospodarstvima općine Petrijevci, prikazana ovim radom, imala su za cilj utvrditi stupanj i način krivotvorenja mlijeka, prvenstveno dodatkom vode. Istraživanja u radu izdvojjila su nekoliko brzih analitičkih metoda koje mogu pouzdano, brzo i jeftino dokazati točne udjele dodane vode u mlijeko. Iako su svi rezultati dali dobro izražene funkcionalne ovisnosti promjene ispitivanih parametara o udjelu dodane vode, za pouzdano utvrđivanje i precizno dokazivanje udjela dodane vode u mlijeko predlažu se određivanja: gustoće, ukupne suhe tvari, suhe tvari bez masti, električne provodnosti i dinamičke viskoznosti.
udio dodane vode; utvrđivanje; svvježe kravlle mlijeko
nije evidentirano
engleski
Determination of added water content to raw cow milk
nije evidentirano
added water coontent; determination; raw cow milk
nije evidentirano
Podaci o izdanju
49
26.03.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek